KEHEBATAN EMASPerbandingan kelebihan antara wang kertas dan emas
Dividen Tabung Haji tahun ini adalah 5%. Pilihan di tangan anda sama ada ingin menceburi dunia perniagaan emas ataupun meneruskan simpanan dalam Tabung Haji. Dengan bermodalkan RM380, anda dapat menjana sumber kewangan dengan lebih tinggi.
Fixed Deposit: simpan tetap wang di bank
Harga emas sekarang adalah RM190/gram. 

Matawang Ringgit Malaysia semakin susut saban hari. Ini menunjukkan bahawa Emas merupakan instumen kalis inflasi
Lihat dan Fahami!

Saranan bijak dari Mastermind ekonomi Malaysia. Semasa situasi ekonomi gawat di Asia sekitar tahun 1999, Tun Dr Mahathir telah mengambil beberapa langkah bijak untuk menstabilkan ekonomi Malaysia. Antaranya, beliau telah menambat nilai Ringgit dengan Dolar Amerika supaya nilai matawang kita tidak menurun seperti matawang Thailand dan Indonesia. 
Ini fakta paling indah buat Malaysia.

Tun Dr Mahathir merupakan individu berpengaruh dalam negara umat Islam yang masih hidup di dunia ini kerana menyarankan umat Islam supaya kembali menggunakan dinar (syiling emas). Antara pemimpin Islam yang sependapat dengan beliau adalah Muammar Ghadafi (Presiden Libya) yang terbunuh semasa pemboratakkan di Libya yang didalangi Amerika Syarikat . Muammar Ghadafi mencadangkan supaya negara pengeluar minyak  berniaga melalui pertukaran emas karana majoriti pengeluar minyak adalah negara Islam. Hal ini sangat dibimbangi oleh Amerika dan sekutunya,Israel.

Kos mengerjakan HAJI bagi tahun 2016 mungkin dikekalkan RM9980. Maka, kita harga perlu menyimpan sebanyak 12 dinar sahaja bagi menunaikan ibadah HAJI ini.

No comments:

Post a Comment